Gözün Görme Gücü Neden Azalır?
Aşırı ışıkta çalışmak sonucu gözlerin yorulması, gözün her hangi bir kısmının iltihaplanması, göze yabancı bir cisim kaçmış olması, irsi özellik, bazı alerjik hastalıklar, yorgunluk, göz yuvarlağını örten zarın iltihaplanması, ateşli hastalıklar gibi daha birçok etkenlerden dolayı gözün görme gücünde zafiyetler oluşabilir.
Gözün Görme Gücünü Arttıran Bitkiler
- Bal, nar suyu ile karıştırılır, göze sürme gibi çekilirse, gözün keskin görmesini sağlar.
- Deva sütü, üzüm, incir, çilek gözün görme gücünü artırır.
- Hardal, balla macun yapılarak, yenmeye devam edilirse gözün görme gücünü artırır.
- Mantar suyu, hakiki sürme tozuyla karıştırılıp, gözler sürülürse görme gücünü arttırır.
- Sürme, mantar suyu ve miskle karıştırılıp, göze çekilirse gözün görme gücünü artırır.
- Havuç gözün görme gücünü arttırır. Şoförlere üzümle beraber yemeklerini tavsiye edilir.
- Safran kaynatılıp gözler güç vermesi için pansuman yapılır.
- Karaçalı dikeni tohumları kaynatılıp, göze pansuman yapılır, ayrıca balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse gözleri kuvvetlendirir.
- Lahana çiğ olarak yenirse, gözün görme gücünü artırır.
- Süt değişik ışık durumlarında gözün görebilmesini sağlar. Gözün görme gücünü arttırır.
- Rezene otu ya da tohumu kaynatılıp, balla tatlandırılarak içilmeye devam edilirse, gözün görme gücünü arttırır.
- Vişne, zeytinyağı, soğan, mısır, enginar, elma, çilek ve şeftali gözün görme gücünü artıran yiyeceklerdir.
- Su teresi, maydanozla beraber ya da tek başına yense, göze kuvvet verir.
- Akik unu göze sürme çekilirse, göze büyük miktarda güçlendirir
0 yorum:
Yorum Gönder